Educatie pacienti


Brosura INFARCTUL MIOCARDIC ACUT

Infarctul miocardic acut (prescurtat IMA) reprezinta un set de simptome determinate de blocarea unui vas de sânge de la nivelul inimii, cauzata de cele mai multe ori de un cheag de sânge (tromb). Acest proces se numeste tromboza.


Brosura Hipertensiunea Arteriala

HTA reprezinta cel mai raspândit factor de risc cardio vascular de pe glob. Pâna la vârsta de 50 de ani, 1 din 5 oameni are hipertensiune arteriala, dupa vârsta de 50 de ani, 1 din 3, iar dupa vârsta de 65 de ani, 2 din 3. Se estimeaza ca în România sunt peste 8 milioane de hipertensivi.


Brosura Boala Carotidiana

Daca cititi aceasta brosura, probabil ca dumneavoastra sau cineva apropiat suferiti de cea mai raspândita afectiune vasculara, numita ateroscleroza, iar localizarea de care urmeaza vorbim, este la nivelul arterelor gâtului, numite carotide sau ati trecut printr-un accident vascular cerebral. Sunteti probabil îngrijorat, va temeti de ceea ce va rezerva viitorul si nu stiti exact ce ar trebui sa faceti.


Brosura colesterolul

Colesterolul este o substanta moale, grasoasa, care se gaseste in sânge si in toate celulele corpului. Este normal sa avem colesterol. Avem nevoie de el pentru ca organismul nostru sa functioneze bine. Contribuie la formarea peretilor celulelor, a unor hormoni, precum si la asigurarea de energie necesara organismului etc.


Brosura angina pectorala

Angina pectorala se defineste ca o durere în piept, care apare în spatele sternului (retrosternala) si care poate merge în gât, mandibula, umeri, spate sau brate, aparuta deobicei la efort sau emotie si care dispare în repaus sau la administrarea de nitroglicerina.


Brosura Fibrilatie Atriala

Fibrilatia atriala este cea mai frecvent întâlnita tulburare de ritm, în care inima bate neregulat, aritmic. De cele mai multe ori, atunci când trec din ritmul normal al inimii în fibrilatie atriala, pacientii simt palpitatii, ameteala, respiratie mai greoaie sau dureri în piept. Uneori însa, ei nu simt nimic deosebit si sunt gasiti în fibrilatie atriala întâmplator, când ajung la
Citeste mai mult


Universitatea de Medicina – Libera de fumat!

Flashmob - eveniment de deschidere a săptămânii "Universitate medicală liberă de fumat, 13 aprilie la Tîrgu-Mureş Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Procardia în colaborare cu Asociațiile Studențești ale Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu-Mureș şi Universitatea Cultural Științifică Tîrgu-Mureș. Prin acest mesaj studenţii UMF Tîrgu-Mureş: Sprijină intrarea în vigoare a legii privind fumatul pasiv. Lansează apelul pentru un „Tîrgu-Mureş
Citeste mai multInsuficienta cardiaca in Romania

Insuficienţa cardiacă (IC) este o boală cronică gravă în care inima nu poate pompa suficient sânge spre organe pentru a susţine funcţionarea acestora în organism

Brosura insuficienta cardiaca

A fost publicata prima brosura dedicata Insuficientei cardiace in cadrul programului Educational al Societatii Romane de Cardiologie - "Totul pentru inima ta"


Infarct – Extrema urgenta!

N-am mai simtit asa ceva.... Ce-o fi? Uneori in piept ma apasa, ma striveste… Durerea se duce in umeri, in spate..... Mi-e greata! O fi vreo indigestie.?! Iar a inceput! Abia respir, parca m-ar strange cineva de gat! Aflati mai multe despre campania Infarct - Extrema urgenta! aici   Doresc sa primesc informatii prin email privind infactul: