Colaborarea cu Societatea Europeana de Hipertensiune Arteriala

Obținerea titlului de membru al ESH
Obținerea calității de membru al ESH este deschisă pentru orice medic cu activitate de cercetare științifică în domeniul HTA, fiind necesară completarea unei aplicații (în limba engleză) cu CV și lucrările științifice la elaborarea cărora a participat ca autor fiecare aplicant. Acestea sunt revizuite la fiecare 4-6 săptămâni, deciziile fiind comunicate prin e-mail și oficializate în cursul întâlnirilor anuale. Pentru confirmarea statulului de membru este necesară achitarea unei taxe anuale, în functie de categoria de membru. Există mai multe beneficii ale statului de membru, care pot fi consultate aici (https://www.eshonline.org/about-esh/membership/).

Obținerea titlului de specialist al ESH
Acest titlu este adresat medicilor cu experiență îndelungată în tratarea cazurilor dificile și complexe de HTA. Aceștia provin din rândul membrilor ESH, au experiență de minim 10 ani într-un domeniu arondat tratării acestei patologii, participând activ la întâlnirii științifice și având lucrări publicate pe această temă. Expertiza doctorilor care doresc să obțină acest titlul trebuie susținută în scris de societățile naționale sau, în anumite cazuri, de ESH, alături de o taxă de înscriere. Este necesară obținerea reacreditării la fiecare patru ani, prin depunerea unei cereri online într-o anumită perioadă care poate fi urmărită aici (https://www.eshonline.org/communities/hypertension-specialist/).

Centre de excelență ESH
În anul 2008, Clinica de Cardiologie de la Spitalul Clinic de Urgență București a devenit Centru de Excelență în Hipertensiune Arterială al ESH. Grupul de Lucru de HTA încurajază depunerea aplicațiilor pentru a deveni Centru de Excelentă a ESH. Aplicațiile se depun de două ori pe an - 30 iunie și 31 decembrie. Fiecare centru care aplică are nevoie de o scrisoare de recomandare din partea Societății Naționale, alături de un formular de înscriere completat online. Lista centrelor nou aprobate este publicată anual în revistele Journal of Hypertension și Blood Pressure, iar diplomele sunt acordate în timpul conferințelor europene anuale ale ESH. Mai multe detalii puteți găsi aici (https://www.eshonline.org/communities/excellence-centres/).

Platforma de e-learning
Aceasta este o platformă creată de ESH atât pentru membrii societății, cât și pentru restul personalului medical care dorește să își îmbunătățească și testeze cunoștiințele în domeniul hipertensiunii arteriale prin intermediul unor resurse educaționale atent selectate. Aceesarea acestui program se poate face consultând acest link https://www.eshonline.org/online-education/e-learning/.

Conferințele anuale ESH
Următoarea conferință anuală a Societății Europene de Hipertensiune și Societății Internaționale de Hipertensiune se va desfășura în mediul hibrid online si on site în perioada 17-20 iunie 2022, înscrierea fiind posibila accesând acest link https://esh2022.eu/.

Școala de vară ESH
Acest eveniment este destinat tinerilor cu vârsta sub 40 de ani, din tările europene, interesați de domeniul cercetării sau experienței clinice privind hipertensiunea arterială. Este permisă o singură participare în timpul vieții, costurile fiind suportate de ESH și societățile naționale. Următorul eveniment va avea loc în Sremski Karlovci, Serbia în perioada 17-22 septembrie 2022.

 

In cadrul acestei sectiuni puteti consulta: