ZIUA MONDIALĂ A INIMII 2018

FĂ O PROMISIUNE INIMII TALE. PROMITE-I SĂNATATE !

În țara noastră, bolile cardiovasculare reprezintă cauza numărul 1 a mortalității premature, cu peste 50% din totalul deceselor înregistrate la nivel național. Este alarmant și faptul că România ocupă primele locuri în Uniunea Europeană în privința mortalității prevenibile.

Majoritatea problemelor cardiovasculare se datorează evoluției și complicațiilor bolii aterosclerotice (depunerea de grăsime pe artere sub forma unor plăci de aterom).


Românii trebuie să fie conștienți că aceste complicații pot apărea de la vârste tinere, aproximativ 20% din tinerii sub 20 de ani au la nivelul arterelor plăci de aterom incipiente, complet asimptomatice, făcând ca la 50 de ani, aproximativ 80% dintre bărbați să aibă plăci de aterom.


Dar situația se poate schimba!

PESTE 80% DIN CONSECINȚELE ȘI COMPLICAȚIILE ARTEROSCLEROZEI (INCLUSIV INFARCTUL MIOCARDIC ȘI ATACUL CEREBRAL) SUNT PREVENIBILE!

Societatea Română de Cardiologie, alături de World Heart Federation, celebrează ziua mondială a inimii pe 29 septembrie 2018. Ne-am propus să informăm, să educăm și mai ales să motivăm românii să își păstreze inima sănătoasă. O pot face cu sprijinul medicilor și a sistemului de sănătate și printr-o promisiune de sănătate pe care fiecare dintre noi o putem urma.


Societatea Română de Cardiologie se implică activ în prevenirea și tratamentul optim al bolilor cardiovasculare prin:


Grija față de propria sănătate și promisiunea pe care fiecare român și-o poate face, reprezintă un alt element important în prevenția bolilor cardiovasculare. Îi îndemnăm pe români să își facă o promisiune, că vor manca mai sănătos, că vor face mai multe exerciții fizice, că vor renunța la fumat, toate acestea însoțite de promisiunea de a efectua un control medical anual.

Recomandăm controlul medical anual de specialitate pentru prevenția bolilor cardiovasculare începând cu vârsta de 30 de ani la bărbați și 40 de ani la femei.

O simplă promisiune, de la care să nu te abați, te va ajuta să menții inima sănătoasă și să te bucuri de fiecare moment al vieții!


Prin control medical și o schimbare a stilului de viată, putem reduce riscul apariției și a agravării bolilor cardiovasculare sau riscul de atac cerebral, în același timp putem îmbunătăți calitatea vieții atât a noastră cât și a celor dragi. Adulții trebuie să fie un exemplu pentru noua generație. Și pot începe cu o Promisiune de sănătate!

În România % din decese sunt datorate bolilor cardiovasculare.

milioane de oameni mor anual în întreaga lume