27 Februarie 2009

DATA:           27 FEBRUARIE 2009, INTRE ORELE 09:00 – 19:00
LOCATIE:     PALATUL REGAL - sala tronului; strada Sirbei Voda nr.1, BUCURESTI
CURS:           STEMI PRE-SPITAL - Curs de implementare a Ghidului de diagnostic şi tratament în faza pre-spital al infarctului miocardic acut cu supradenivelare de segment ST
DIRECTORI CURS: DR.GABRIEL TATU-CHITOIU; DR.ANTONIU PETRIS
CO-DIRECTOR:      PROF.DR.MARIA DOROBANTU
TAXA PARTICIPARE: 50 RON
CURS  ACREDITAT DE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMANIA
PENTRU INFORMATII SI INSCRIERI CONTACTATI SOCIETATEA ROMANA DE CARDIOLOGIE             E-MAIL: rscardio@rscardio.ro ; TEL: 021 2500100
SCURTA PREZENTARE:
Infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST este principala cauză de deces a pacienţilor cu cardiopatie ischemică. Riscul de deces este maxim în primele 2 ore de la debutul bolii. Faptul că 52% dintre decese se produc înainte ca pacientul să ajungă la spital. nu trebuie să reprezinte, în aceste condiţii, nici o surpriză. Trei sunt cauzele răspunzătoare pentru această particularitate: 1. Incidenţa mare a aritmiilor maligne în primele ore de la debutul infarctului; 2. Ignorarea sau interpretarea greşită a diferitelor tipuri de instabilitate hemodinamică existente în primele ore de la debut, fapt care poate conduce la atitudini terapeutice eronate; 3. Neaplicarea precoce a unei proceduri de reperfuzie coronariană.
Din aceste motive apare uşor de înţeles de ce
CARTEA” UNUI PACIENT CU INFARCT MIOCARDIC ACUT SE JOACA DE CELE MAI MULTE ORI ÎN FAZA PRE-SPITAL !!.
În faţa acestei realităţi, la iniţiativa Grupului de Lucru de Cardiologie de Urgenţă al Societăţii Române de Cardiologie specialişti cu experienţă în domeniu proveniţi din cadrul Societăţii Române de Cardiologie, Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă din România, Societăţii Române de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă, Consiliului Naţional Român de Resuscitare, Asociaţiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre şi Asociaţiei Serviciilor Medicale de Urgenţă Prespitaliceşti din România au creat un Ghid de diagnostic şi tratament în faza pre-spital al infarctului miocardic acut cu supradenivelare de segment ST (STEMI).
Vă adresăm, pe această cale, invitaţia de a participa, alături de noi, la cursul Societăţii Române de Cardiologie destinat implementării în practică a acestui ghid, care, de altfel, vă va fi oferit cu ocazia participării dumneavoastră.
Nutrim speranţa ca, împreună, medici cardiologi, specialişti de medicină de urgenţă, medici de familie şi de alte specialităţi să putem contribui la efortul iniţiat de Societatea Română de Cardiologie pentru standardizarea în România a intervenţiei în pre-spital la pacienţii cu STEM. 
 

Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu Dr. Antoniu Petriş Prof. Dr. Maria Dorobanţu