Termeni si conditii

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE A CARDIOPORTAL

I. ACCESUL ÎN CARDIOPORTAL

Acest site a fost dezvoltat de SOCIETATEA ROMÂNĂ DE CARDIOLOGIE pentru a constitui o sursa generală de informare. Prin accesarea acestui site, a materialelor și informațiilor prezentate în cadrul său, dumneavoastră confirmați că ați citit, înțeles, acceptat și agreat următorii termeni și condiții.

Societatea Română de Cardiologie opereaza site-ul Cardioportal.ro si aplicatia Cardioportal (Platforma Cardioportal.ro sau Platforma).

Website-ul CARDIPORTAL.RO aparţine şi este proprietatea Societății Române de Cardiologie. Accesul se face, pentru anumite subsecțiuni, prin folosirea unui nume de utilizator și a unei parole. Utilizarea acestui website reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta „Termeni și condiții de utilizare” prezentate mai jos.

II. CONȚINUTUL CARDIOPORTAL

 1. Utilizarea de către Profesionistii in Domeniul Sanatatii

Unele informatii sunt disponibile numai Profesionistilor in Domeniul Sanatatii. Acestea pot fi accesate doar dupa crearea unui cont, ca utilizator autentificat, in calitate de profesionist in domeniul sanatatii.

La crearea contului, utilizatorul inregistrat cu datele de identificare din Platforma cardioportal.ro a agreat următoarele:

Acesta reprezintă termenii si conditiile propuse de Societate și trebuie acceptat înainte de accesarea informatiilor destinate profesionistilor in domeniul sanatatii de pe site-ul Platforma Cardioportal.ro.

Crearea unui cont de utilizator, prin bifarea căsuței – Am luat la cunoștință de Termenii si conditiile de utilizare a Platformei Cardioportal.ro. reprezintă o acceptare din partea utilizatorului a conditiilor specificate de Societatea Romana de Cardiologie în condițiile stipulate de art. 9 din Legea comerțului electronic 365/2002. Bifarea căsuței reprezintă o semnătură electronică, în sensul art. 4 pct. 3 din Legea semnăturii electronice nr. 455/2001, având aceeași valoare cu o semnatură olografă.

 1. Înregistrare, parole și responsabilități

Înregistrarea pe site-ul Platforma Cardioportal.ro este gratuită. Accesul utilizatorului (Profesionist in Domeniul Sanatatii) la anumite funcționalități din cadrul site-ului (exemplu: cursurile online) este permis doar Utilizatorilor care agreaza termenii si conditiile de utilizare a a siteului. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui parolele de acces.

Din păcate, nicio transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. În consecință, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informația și de a folosi protocoale securizate de transmitere a informației (https), Societatea Română de Cardiologie nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dumneavoastră către noi. Vă avertizăm, așadar, că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dumneavoastră risc.

Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ul Platforma Cardioportal.ro sau accesul altor persoane în afara celor neautorizate la un cont găzduit de noi reprezintă infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatic și va fi sancționată conform legislației române în vigoare.

III. PROPRIETATEA SITE-ULUI ȘI DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

 1. Aspecte generale

Întregul conținut al site-ului CARDIPORTAL.ro este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate.

Acest site este deținut și întreținut de către Societate. În lipsa altor precizări, toate drepturile de proprietate intelectuală (incluzând aici drepturile de autor și drepturile asupra bazei de date) privind logo-urile si toate celelalte materiale prezentate in acest site apartin Societații.

Societatea Română de Cardiologie isi rezerva toate drepturile cu privire la cele de mai sus si isi va exercita la nevoie aceste drepturi in limitele permise de lege. Nimic din continutul acestui site nu constituie o licenta sau dreptul de a utiliza vreo imagine, marca comerciala, marca de servicii, logo, sau orice alte materiale prezentate pe site de catre vreo persoana. Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea de materiale de pe site de catre vreo persoana fara acordul scris prealabil din partea Societății Române de Cardiologie

Descarcarea sau copierea prin alte metode a materialelor de pe site nu transfera catre persoana in cauza licenta programelor de software sau drepturile asupra materialelor de pe site. Sunteti responsabil pentru respectarea tuturor legilor si actelor normative care se aplica in cazul dumneavoastră.

Toate marcile si siglele care apar in acest site apartin posesorilor de drept. In afara cazurilor in care obiectele sunt identificate cu “NEPROTEJAT DE DREPTURI DE AUTOR”, continutul acestui site apartine Societății Române de Cardiologie

Societatea Română de Cardiologie nu autorizeaza copierea documentelor si materialelor publicate pe acest site sau folosirea lor in alte scopuri decat cele expres mentionate. Este interzisa reproducerea, incorporarea, sau transmiterea, partiala sau totala a continutului, sub orice forma (tiparit, electronic sau in orice alt format) fara un acord scris din partea Societății Române de Cardiologie.

Fie ca este specificat sau nu, marcile inregistrate, marcile de servicii sau logo-urile care apar pe acest site sunt proprietatea proprietarilor lor, in drept. Societatea Română de Cardiologie nu pretinde proprietatea sau afilierea cu marcile inregistrate ale unei terte parti in cazul in care acestea apar pe site.

 

 1. Cursuri, studii de caz, articole, informari, comunicate de presa, altele

Societatea Română de Cardiologie publica pe Platforma cardioportal.ro anumite materiale disponibile pe acest site ca urmare a acordurilor de parteneriat cu divese entitati (societati, autori, etc). A

ceste materiale vor contine notificari de drepturi de autor specifice materialului respectiv. Nicio notificare de acest fel nu va putea fi folosita pentru a conferi in mod direct sau indirect drepturi de orice fel asupra materialelor respective.

Platforma Cardioportal.ro acorda profesionistilor in sanatate accces la continut de tip Curs online sau Program EMDC publicat pe Platforma Cardioportal.ro (care sunt sau nu creditate EMC).

Accesul la curs sau program EMCD si examenul aferent NU este transferabil! Este interzis accesul la curs, program EMCD sau examen in numele altui utilizator

Este obligatorie parcurgerea integrala a cursului sau programului EMCD inaintea inceperii examinarii online.

Este interzisa copierea, stocarea, comunicarea sub orice forma a examenului.

Accesul la examen este asigurat in conditiile stabilite de Colegiul Medical de profil (de exemplu: Colegiul Medicilor din Romania)

În cazul în care Societatea Română de Cardiologie primește o notificare cu privire la existența unor utilizari care nu sunt in conformitate cu termenii si conditiile, își rezervă dreptul de a suspenda contul de utilizator sau bloca accesul la acesta.

Orice acces la continutul destinat Profesionistilor in Domeniul Sanatatii care incalca Termenii si conditiile va fi raportat catre organizatorul cursului si Colegiului medical de profil.

Daca vor exista suspiciuni de fraudare a examenelor, utilizatorii vor fi solicitati sa se prezinte pentru re-examinare la sediul Organizatorului de curs.

IV. NICI O RESPONSABILITATE

Acest site este controlat si operat de Societatea Romana de Cardiologie. Societatea Romana de Cardiologie nu isi asuma nicio responsabilitate asupra continutului materialelor in site.

Materialele de pe acest site sunt proprietatea autorilor lor, asa cum acestia au declarat si asa cum acestea apar pe acest site.

ACESTE MATERIALE SUNT FURNIZATE IN STAREA LOR CURENTA, FARA GARANTII DE NICI UN FEL EXPLICITE SAU IMPLICITE, INCLUSIV, DAR FARA LIMITARE, GARANTII ASUPRA CALITATII DE PROPRIETAR AL MATERIALELOR POSTATE, CONTINUTULUI MEDICAL, ADECVARII LA UN SCOP SPECIFIC. IN MOD EXPRES MATERIALELE DIN SITE NU CONFERA INFORMATII PENTRU MEDICATIE SAU AUTOMEDICATIE, PENTRU DIAGNOZA SAU AUTODIAGNOZA.

Societatea Romana de Cardiologie nu ofera garantii asupra acuratetii, completitudinii informatiilor, texte sau grafice, link-urilor sau altor elemente continute in acestea.

Acest website a fost creat pentru furnizarea de informatii stiintiifice si de educatie medicala pentru profesionistii care activeaza in domeniul medical.

Folosirea Platformei Cardioportal.ro se face pe riscul utilizatorului. Societatea Romana de Cardiologie nu va fi responsabilă pentru nicio paguba directa sau indirecta, rezultata din culpa sau cu intentie, inclusiv, dar fara a se limita la greseli de diagnostic, de medicatie, pagube materiale, pagube morale, pierderi material, de reputatie, de imagine sau alte forme de pagube care ar putea rezulta din informatiile de pe acest site.

Informatiile de pe acest site pot fi modificate in timp fara notificare prealabila si nu reprezinta o promisiune din partea Societatii Romane de Cardiologie.

Societatea Romana de Cardiologie nu isi asuma responsibilitatea pentru infectarea cu virusi ca urmare a accesarii materialelor audio, video sau text de pe acest site.

In nici o imprejurare, Societatea Română de Cardiologie nu raspunde pentru nici o paguba (directa sau indirecta) adusa dumneavoastră sau oricarei alte parti, referitoare la utilizarea acestui site si a informatiilor pe care acesta le cuprinde - de catre dumneavoastră sau alta persoana - sau orice alte pagube sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie, virusi sau orice alti factori similari.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, nici Societatea Română de Cardiologie nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea pe acest site. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor disponibile pe acest site.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Societatea Română de Cardiologie nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

V. ASPECTE JURIDICE

Orice plangere sau disputa determinata sau legata de utilizarea acestui site, a continutului sau sau a materialelor prezentate vor fi guvernate de catre legislatia romana in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare a acestui site pot fi modificate oricand fara o notificare prealabila. Sunteti de acord sa recititi aceasta sectiune a site-ului in mod regulat, iar accesul dumneavoastră. continuu sau utilizarea acestui site vor constitui dovada ca ati fost de acord cu aceste schimbari.

Societatea Română de Cardiologie se angajeaza sa trateze detaliile personale obtinute in concordanta cu legislatia romana in vigoare.

VI. LINKURI CĂTRE ALTE SITE-URI

Societatea Română de Cardiologie nu a revizuit site-urile catre care exista link-uri din acest site, si nu este responsabil pentru continutul paginilor care nu se afla pe site sau pentru alte site-uri care au legaturi catre / dinspre acest site.

Societatea Română de Cardiologie nu isi asuma nici o responsabilitate privind sistemul de protectie a confidentialitatii utilizat de aceste site-uri, privind continutul sau acuratetea lor.

VII. LIPSA DE GARANTIE

Nu se ofera garantii cu privire la materialele oferite pe acest site. Societatea Română de Cardiologie nu accepta responsabilitatea si nu garanteaza ca functiile de pe acest site nu vor fi intrerupte sau nu vor avea erori, sau ca erorile vor fi corectate.

Societatea Română de Cardiologie si angajatii/colaboratorii sai nu accepta nici un fel de responsabilitate pentru pierderi directe sau indirecte rezultate in urma utilizarii acestui site si al continutului acestuia, incluzand aici defectarea computerului dumneavoastră ca urmare a accesarii sau utilizarii serverului care gazduieste acest site.

VIII. PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 1. Aspecte generale

Suntem ferm angajați în protejarea datelor cu caracter personal. Vă rugăm să parcurgeți cu atenție această politică de confidențialitate, care conține informații importante cu privire la protecția datelor cu caracter personal, motivele și modul în care colectăm și utilizăm datele cu caracter personal și vă oferă informații referitoare la drepturile dumneavoastră.

Ne angajăm să protejăm datele cu caracter personal ale persoanelor vizate de îndată ce suntem în posesia lor. Implementăm măsuri de securitate organizatorice și tehnice. În ciuda eforturilor noastre, în cazul în care vom identifica o breșă de securitate care vă afectează, vă vom informa și vom iniția măsuri de protecție adecvate.

Utilizarea datelor cu caracter personal pe care ni le-ați transmis se face potrivit acestei politici de confidențialitate sau potrivit informării pe care ați avut-o la dispoziție în momentul colectării lor.

Securitatea tuturor datelor este un aspect foarte important. De aceea, serverul CARDIPORTAL.ro se află în Uniunea Europeană, iar împuterniciții noștri cu privire la suportul tehnic, hardware și software, se află în Uniunea Europeană.

Procedurile noastre cu privire la protecția datelor cu caracter personal, măsurile organizatorice și tehnice, sunt structurate în scopul de a asigura confidențialitate și securitatea datelor cu caracter personal și a tuturor informațiilor aflate în grija noastră. Verificăm periodic caracterul adecvat al măsurilor implementate.

 

 1. Categorii de date personale privitoare la dumneavoastră prelucrate:

2.1. Informatii furnizate de dumneavoastră

Creare de cont. In scopul menţionat mai sus, sunteţi rugat sa completaţi câmpurile prevăzute in aceasta aplicaţie cu următoarele date: nume si prenume, adresa, CNP, e-mail, telefon mobil, profesie, loc de munca si adresa acestuia inclusiv telefon, specialitatea, grad profesional, cod de parafa, Cod Unic de Identificare Medic.

Continut furnizat de utilizatori. Functionalitatile Platformei Cardioportal.ro permit publicarea de comentarii. Daca alegeti sa publicati comentariile Dumneavostra pe Platforma Cardioportal.ro va supuneti urmatoarelor reguli de utilizare:

 • Comentariile si intrebarile vor fi facute publice dupa moderarea lor de catre administratorii site-ului
 • In momentul publicarii, comentariul/intrebarea, acesta va fi marcat vizibil cu numele dumneavoastră (pe care l-ati completat la trimiterea formularului de comentarii);
 • Dupa publicarea comentariilor/intrebarilor de catre moderator acestea pot fi modificate/sterse numai daca contactati echipa Cardioportal utilizand formularul de contact disponibil aici https://www.cardioportal.ro/parerea-ta/
 • Comentariile sunt moderate intr-un termen de 72 de ore lucratoare de la trimiterea acestora;
 • Comentariul dumneavoastră si orice alte date personale furnizate in acest context vor putea fi raportate ca incidente de farmacovigilenta;
 • Daca raspunsul la un comentariu/intrebare este furnizat de catre un medic, acest lucru va fi indicat;
 • Daca nu este specificat in mod expres altfel, toti autorii comentariilor/intrebarilor sunt considerati ca nefiind medici;
 • Este strict interzisa publicarea mesajelor sau pozelor cu continut daunator, amenintator, inselator, defaimator, plin de resentiment, agresiv, rasist, vulgar, denigrant, indecent, insultator, violent, obscen sau pornografic.
 • Incalcarea politicii privind postarea de comentarii/intrebari pe site atrage dupa sine blocarea definitiva a respectivului utilizator de la utilizarea comentariilor, inca de la prima abatere;
 • Daca prin intermediul comentariilor decideti sa postati informatii care nu sunt provenite din experientele proprii, trebuie sa indicate in mod clar sursa informatiei; Orice comunicare de la utilizatori (altele decit informatiile personale), care sunt acoperite de confidentialitate, sunt tratate ca neconfidentiale si ca nefiind proprietatea acestora. Astfel, in cazul in care cei care acceseaza documentele din acest site intervin cu intrebari, comentartii, etc. in legatura cu continutul unui material, aceste informatii vor fii considerate ca neconfidentiale si proprietarul acestui site nu va avea nici un fel de obligatie legata de aceste informatii, avand libertatea sa le reproduca / utilizeze public si distribuie.

 

Continut furnizat de utilizatori pentru inregistrarea lucrarilor la Conferintele si Congresele Societatii Romane de Cardiologie

Functionalitatile Platformei Cardioportal.ro permit inregistrarea lucrarilor in cadrul evenimentelor Societății Române de Cardiologie Daca alegeti sa inregistrati aceste lucrari pe Platforma Cardioportal.ro va supuneti urmatoarelor reguli de utilizare:

Comunicare directa: Daca ne inregistrati una sau mai multe lucrari prin mijloace electronice, inclusiv site, Societatea Română de Cardiologie va dobandi informatii aditionale cum ar fi nume, adresa de email, telefon, continutul comunicarii, atasamente sau alte informatii pe care alegeti sa ni le furnizati.

Date cu privire la lucrarile inregistrate. Toate datele pe care le inregistrati cu privire la lucrari vor deveni proprietatea Societății Române de Cardiologie. Societatea Română de Cardiologie va recunoaste dreptul de autor tuturor persoanelor specificate ca autori, co-autori. Colectarea acestor date se face pentru evaluarea lucrarilor. Daca la inregistrarea lucrarilor furnizati date personale ale altor persoane sunteti responsabil pentru obtinerea permisiunii acestora cu privire la aceasta inregistrare. Pentru inregistrarea lucrarilor se colecteaza urmatoarele date: nume, prenume, grad profesional, email, telefon, titlu universitar, calitatea celui care inregistreaza, alti autori (pentru care se colecteaza aceleasi date), rezumatul in limba romana, rezumatul in limba engleza al lucrarii.

Adrese de email. In diferite locuri in site sunt formulare de contact care solicita introducerea unei adrese de email. Colectarea acestei adrese de email pentru utilizatorii neinregistrati este folosita pentru contact ulterior pe problemele pentru care am fost solicitati sau in alte scopuri permise de lege si mentionate explicit in prezenta sectiune de Termeni si conditii.

2.2. Informatii colectate despre Dumneavoastră ca urmare utilizarii Platformei Cardioportal.ro

Log-uri, Cookies, tehnologii de trasabilitate. Societatea Romana de Cardiologiere tine informatii de tip Log pentru a diagnostic eventuale probleme hardware sau software ale serverelor pe care ruleaza aplicatia, pentru a putea face comparatii cu rapoartele sumarizante. De asemeni sunt folosite cookies pentru a livra utilizatorilor continut specific sau pentru alte scopuri.

In special, dezvoltam intern capabilitati de trasabilitate automata pentru prevenirea fraudarii examenelor

Folosirea adreselor IP: O adresă IP (Internet Protocol) este un set de cifre care este alocat în mod automat computerului dumneavoastră atunci când vă logaţi la furnizorul dumneavoastră de internet sau prin reţeaua locală a organizaţiei dumneavoastră (local area network – LAN) sau wide area network (WAN). Serverele de web identifică în mod automat computerul dumneavoastră prin intermediul adresei de IP care vă este alocată în timpul sesiunii dumneavoastră online.

Societatea Romana de Cardiologie sau alte terţe părţi care acţionează în numele său poate colecta adresele de IP în scopul administrării sistemelor şi pentru a audita utilizarea site-ului său. Vom folosi adresele IP pentru a identifica utilizatorii site-ului nostru atunci când considerăm necesar să instituim complianţa cu termenii de utilizare ai site-ul sau să ne protejăm serviciul, site-ul sau utilizatorii.

Cookies. Societatea Romana de Cardiologie poate plasa un “cookie” în browserul computerului dumneavoastră. Acestea sunt fişiere mici în format text care ne furnizează informaţii despre frecvenţa cu care un utilizator accesează site-ul nostru şi modul în care îl utilizează. Acestea nu conţin informaţii care să conducă la identificarea unei persoane, dar, în cazul în care ne transmiteţi astfel de informaţii, de exemplu înregistrându-vă pe site-ul nostru, este posibil ca acestea să se coreleze cu informaţiile stocate în cookie.

Calendar – aplicatia Cardioportal.ro foloseste calendarul sistemului pentru a inregistra evenimentele selectate de utilizator.

Informatii pe care le primim de la alte Parti

Parteneri: Putem, de asemenea, primi informatii publice despre dumneavoastră de la partenerii nostrii si sa le combinam cu informatiile pe care le avem despre dumneavoastră.

Informaţii care nu pot conduce la identificarea unei persoane

Societatea Romana de Cardiologie colectează de asemenea informaţii care nu pot conduce la identificarea unei persoane în format cumulativ pentru a înregistra date cum ar fi numărul total de vizitatori de pe fiecare pagină a website-ului nostru şi numele de domeniu al furnizorilor de internet al vizitatorilor site-urilor noastre. Folosim aceste informaţii, care rămân în format cumulativ, pentru a înţelege maniera în care vizitatorii utilizează site-urile noastre pentru a le putea aduce îmbunătăţiri. Putem dezvălui aceste informaţii altor terti. ÎN CADRUL ACESTUI PROCES NU SUNT DEZVĂLUITE INFORMAŢII CARE POT CONDUCE LA IDENTIFICAREA UNEI PERSOANE.

In ce scop folosim informatiile dumneavoastră

 • Datele personale furnizate de dumneavoastră se vor utiliza in scopul participarii dumneavoastră la traininguri, conferinte, în vederea formarii profesionale continue pentru cadre medicale si farmacisti si in vederea informarii dumneavoastră cu privire la aspecte legate de calitatea de cadru medical sau farmacist.
 • Pentru a confirma si verifica calitatea dumneavoastră de Profesionist in Domeniul Sanatatii
 • Pentru a raporta incidente de farmacovigilenta
 • Pentru a realiza si mentine serviciile oferite
 • Pentru a imbunatatii, personaliza si extinde serviciile
 • Pentru a intelege si a analiza felul in care dumneavoastră folositi serviciile
 • Pentru a dezvolta produse si servicii noi
 • Pentru a comunica cu dumneavoastră privind noutatile privind serviciile sau in scopul de marketing si promovare
 • Trimiterea de mesaje si notificari de tip push
 • Evaluarea de lucrari in cadrul evenimentelor Societății Române de Cardiologie
 • Identificarea incercarilor de fraudare, in special fraudarea examinarilor online
 • Pentru a asigura complianta cu termenii si conditiile sau alte drepturi legale sau in conformitate cu legile sau la cererea agentiilor guvernamentele sau a judecatorilor.

Suplimentar celor de mai sus, prelucrăm datele cu caracter personal pentru dezvoltarea serviciilor noastre, pentru oferirea către persoanele de contact a informațiilor despre noi și gama noastră de servicii și facilități. Firește, le utilizăm și pentru punerea la dispoziție a datelor cu caracter personal către membrii echipei Societății Române de Cardiologie și CARDIPORTAL.ro în scopul prestării serviciilor contractate și oferirii de noi servicii și facilități, precum și în scopul onorării promisiunilor făcute și angajamentelor (necontractuale) asumate.

Prelucrăm datele cu caracter personal și pentru a adresa invitații la evenimente cu caracter științific, adresate profesioniștilor.

La fel ca oricine, suntem supuși obligațiilor legale și uzanțelor cinstite, astfel încât trebuie să ținem unele evidențe, care nu vizează datele cu caracter personal, dar pot conține date cu caracter personal, astfel încât sunt supuse acelorași rigori de protecție.

Destinatarii datelor personale privitoare la dumneavoastră:

Informaţiile furnizate de dumneavoastră vor fi putea fi transferate catre:

 • Membrii Societății Române de Cardiologie
 • Organizatorul / Operatorul trainingului sau conferintei, de entitatile abilitate sa administreze diplomele. Informatiile vor putea fi transmise catre organizatorii Conferintelor sau cursurilor si catre Colegiul Medicilor.
 • Societăţi farmaceutice care opereaza in România.
 • Furnizori de servicii. Am putea transfera informatiile dumneavoastră catre furnizori de servicii care executa aceste servicii in numele nostru cum ar fi (Intercom, Campaign Monitor, Monitive, Mailchimp, Google Analytics, Facebook, Hotjar etc)
 • Reclama. Colaboram cu parteneri de marketing third party pentru a afisa reclamele care credem ca v-ar interesa. Acesti parteneri ar putea sa seteze si acceseze propriile cookies, pixel tags, si alte tehnologii similare asupra serviciilor noastre si ar putea sa colecteze de-a lungul timpului sau sa aiba acces asupra informatiilor referitoare la dumneavoastră prin intermediul diverselor servicii online
 • Partnereri. De asemenea transferam informatii privind utilizatorii catre parteneri pentru a primi informatii publice aditionale disponibile despre dumneavoastră.
 • Analytics. Folosim servicii de analytcs cum ar fi Google Analytics. Google Analytics foloseste cookies pentru a colecta informatii care nu pot duce la identificarea unei persoane. Google ofera optiuni suplimentare privind colectarea de date si cookies aici http://www.google.com/policies/privacy/partners/.
 • Transferurile de business. Informatiile ar putea fi dezvaluite sau transferate catre orice potential cumparator/cumparatori al activelor firmei Societatea Romana de Cardiologiesau alte tranzactii simlare.
 • Conform cerintelor legale. Informatiile pot fi dezvaluite organelor judiciare sau administrative competente, in virtutea aplicarii unor acte normative care face ca dezvaluire sa fie legala.
 • Cu acordul dumneavoastră. Putem transfera datele dumneavoastră cu acordul dumneavoastră.

In acest sens, Societatea Romana de Cardiologie se obliga sa asigure constant un nivel corespunzător de protecţie a datelor cu caracter personal, respectând prevederile legale precum si masurile de securitate aplicabile.

Cum utilizăm datele cu caracter personal

Datele cu caracter personal referitoare la contacte pot fi consultate de către membrii echipei Societății Române de Cardiologie sau CARDIPORTAL.ro doar în măsura în care este strict necesar pentru inițierea și menținerea legăturii cu persoanele de contact în cauză, pentru executarea contractelor, pentru găzduirea sau facilitarea găzduirii evenimentelor, precum și în alte scopuri care decurg din obligațiile izvorâte din legi, contracte sau uzanțe cinstite.

Luăm în considerare contextul în care datele cu caracter personal au fost colectate, în special în ceea ce privește relația dintre persoanele vizate și noi, precum și posibilele consecințe asupra persoanelor vizate.

Publicăm date cu caracter personal ale persoanelor care le fac publice în mod manifest.

Transmitem invitații la evenimentele științifice organizate de Societatea Română de Cardiologie și societățile afiliate acestora sau cu care colaborează în mod tradițional.

Transmitem către organele profesiei de medic informări cu privire la participarea medicilor la evenimentele organizate de Societatea Română de Cardiologie și partenerii săi accesarea resurselor de documentare, utilizare a datelor cu caracter personal fără de care acordarea punctelor de pregătire profesională pentru medici ar fi imposibilă.

 

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrăm datele cu caracter personal ale persoanelor de contact pe baza consimțământului, contractului încheiat cu noi sau uzanțelor cinstite, precum și pentru executarea obligațiilor noastre legale.

Păstrarea datelor

Datele cu caracter personal vor fi păstrate de noi doar atât timp cât este necesar scopurilor prelucrării, precum și, bineînțeles, potrivit cerințelor legale sau contractuale. În lipsa unor astfel de cerințe, perioada de păstrare a evidențelor și a documentelor justificative pentru servicii nu ar trebui să depășească 10 ani.

 

Securitatea prelucrării datelor cu caracter personal

Măsurile noastre de securitate, atât cele tehnice cât și cele organizatorice, protejează atât informațiile noastre cât și informațiile despre contacte, datele cu caracter personal și alte date importante. Preocuparea pentru detectarea, investigarea și rezolvarea amenințărilor la adresa securității este permanentă. Alocăm resurse logistice și financiare semnificative în acest sens.

Drepturile persoanelor vizate

În lipsa unor dispoziții legale care să le circumstanțieze, aveți următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal:

 • dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastră pe care le deținem;
 • dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;
 • dreptul la opoziție sau la restricționarea utilizării de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal;
 • dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe bază de consimțământ;
 • dreptul la ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în situațiile în care v-ați retras consimțământul, prelucrarea nu mai este necesară sau prelucrarea respectivă este contrară legii;
 • dreptul la portabilitatea datelor ce vă permite să primiți o copie a datelor prelucrate pe care le-am primit de la dumneavoastră sau să le transmitem unei alte entități indicate de dumneavoastră;
 • dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrările efectuate pe bază de consimțământ.

Pentru exercitarea drepturilor este nevoie să ne asigurăm că solicitările provin de la persoanele vizate. Vă rugăm să ne aduceți la cunoștință solicitările dumneavoastră, în orice modalitate care este asigurătoare cu privire la identitatea solicitantului și îndreptățirea lui, inclusiv la adresa privacy@cardioportal.ro. Vă vom răspunde neîntârziat. Dacă sunteți nemulțumit, aveți posibilitatea să vă adresați ANSPDCP.

Pentru exercitarea oricăruia din drepturile dumneavoastră mai sus indicate, puteti sa va adresaţi si cu o cerere scrisă, datată şi semnată la sediul Societatea Romana de Cardiologie Adresa: Str. Avrig 63, sector 2, 021578, Bucuresti, Tel: +4 021.250.5086, +4 021.250.5087

Situații speciale

Utilizatori înregistrați

Utilizatorii înregistrați sunt persoanele care au credențiale de acces (logare) pe CARDIPORTAL.ro și/sau subdomeniile CARDIPORTAL.ro. Utilizatorii înregistrați sunt persoane cu care avem raporturi contractuale, persoane care acționează pentru persoane cu care avem raporturi contractuale sau persoane care au permisiuni de acces dobândite de-a lungul timpului. După încetarea raporturilor dintre noi, ștergem conturile și totodată informațiile cu caracter personal cuprinse în ele.

Foto-video

Imaginile profesioniștilor pe care le afișăm provin de la aceștia sau ilustrează evenimente publice la care au participat.

Pagini Facebook

Având în vedere că administratorul unei pagini pentru fani pe Facebook are, împreună cu Facebook, calitatea de operator care prelucrează datele vizitatorilor paginii sale, politica de confidențialitate CARDIPORTAL.ro este aplicabilă și paginilor Facebook administrate de noi, cu toate că nu avem acces nici la fișiere cookies utilizate de Facebook și nici nu cunoaștem identitatea persoanelor care acceseaza paginile Facebook administrate de noi fără să fie logați pe Facebook. Din acest motiv, vă aducem la cunoștință drepturile pe care le aveți în calitate de persoane vizate ne-logate pe Facebook și vă rugăm ca, dacă nu doriți ca Facebook să instaleze cookies în computerele dumneavoastră să dezactivați aceste elemente tehnice din browserul dumneavoastră. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Paginile Facebook administrate de Societate și CARDIPORTAL.ro sunt următoarele:

https://www.facebook.com/societatearomana.decardiologie

 

Modalitatea de contact cu privire la datele cu caracter personal

Având în vedere că nu monitorizăm nici pe scară largă și nici sistematic datele dumneavoastră cu caracter personal, precum și faptul că operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal nu reprezintă nici pe departe activitatea noastră principală, desemnarea unui DPO nu este necesară. Totuși, pentru orice solicitare, reclamație, sugestie sau observație în legătură cu protecția datelor cu caracter personal vă rugăm să folosiți adresa de e-mail privacy@cardioportal.ro sau orice altă modalitate de contact care vă este comodă.

 

Data ultimei actualizări 31 martie 2019