Comunicat SRC – Campania Națională CardioCheck – 9-15 martie 2020

În perioada 9-15 martie 2020, Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din Romania (FASFR) a desfășurat campania națională CardioCheck, ce a avut loc simultan în 8 centre universitare (București, Cluj, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara). În contextul situației epidemiologice actuale, majoritatea activităților au fost mutate in mediul online. Campania a constat in activități didactice și de informare a populației despre riscurile și prevenția bolilor cardiovasculare.

Societatea Română de Cardiologie a fost partener în această campanie, parte a programului "Totul pentru Inima Ta", fiind promovate mesajele si materialele legate de prevenția primară și secundară a bolilor cardiovasculare de pe site-ul Societății Române de Cardiologie, alături de mesajul Președintelui Societății Române de Cardiologie, Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, legat de importanța și controlul principalilor factori de risc cardiovasculari.

De asemenea, studenții farmaciști au putut lua parte la webinar-ul „Noțiuni fundamentale în prevenția cardiovasculară” susținut de Dr. Alexandru Cotoban, Președinte al Clubului Tinerilor Cardiologi din cadrul SRC, webinar ce s-a bucurat de un real succes, în ceea ce privește numărul de participanți, interesul audienței pentru tema expusă și discuțiile interesante, aplicate, din segmentul interactiv de Întrebări și Răspunsuri.