“Cresterea si descresterea placii de aterom”- webinar gratuit cu puncte EMC

Ateroscreloza, o boala progresiva dar silentioasa, este descoperita tarziu de cele mai multe ori. Procesul ateroscrelotic poate fi prevenit, poate fi impiedicat in evolutia lui sau poate fi tratat tardiv daca preventia si tratamentul nu se fac la timp.

Medicii cardiologi pot accesa o serie de cursuri si webinarii gratuite, puse la dispozitie de Societatea Romana de Cardiologie. Printre acestea si Cresterea si descresterea placii de aterom.

“Cresterea si descresterea placii de aterom” este un curs creditat cu 6 puncte EMC. Acest program de studiu online, contine, printre altele, dezbateri despre: ateroscleroza, factorii ce contribuie la aparitia placii, evaluarea riscului de evenimente aterotrombotice viitoare in relatie cu F.R. sau strategii de tratament pentru oprirea evolutiei placii.

Moderatorul acestui webinar este dr. Gabriel Tatu Chitoiu - presedintele Societatii Romane de Cardiologie, medic primar cardiologie si medicina interna, iar speakerii sunt:  conf. dr. Serban Balanescu - Sef de sectie Cardiologie si Cardiologie interventionala din cadrul Spitalului Monza, medic primar boli interne si cardiologie si prof. dr. Eduard Apetrei - fostul presedinte al Societatii Romane de Cardiologie, medic specialist cardiolog.

Cursul “Cresterea si descresterea placii de aterom” are o durata de o ora si 37 de minute, iar examenul are un timp maxim de 30 de minute.