Curs Protectie vasculara in ateroscleroza sistemica

Cursul “PROtecția Vasculară în Ateroscleroză Sistemică”  (PROVAS) este prin tradiție ținut de Grupul de Lucru de Ateroscleroza si Ateroscleroza. Acum este un program disponibil on-line (sub forma de webinar), care are ca obiectiv sa pună la dispoziția medicilor cardiologi noutăți in ceea ce privește formarea plăcii de aterom precum si utilitatea clinica a determinării aterosclerozei asimptomatice sau preclinice.

Aici s-au discutat cele mai importante elemente legate de placa de aterom si de vulnerabilitatea acesteia precum si noile medicamente folosite pentru a preveni apariția acesteia. Cursul prezinta noutățile si recomandările apărute in ghidul dislipidemiei al Societății Europene de Cardiologie.

S-au prezentat medicamentele si țintele de LDLcolesterol recomandate pentru fiecare categorie de pacient cu risc: mic, moderat, înalt si foarte înalt. De asemenea s-au discutat ce investigații ar fi de făcut pentru a depista ateroscleroza subclinică ( din faza preclinica).

S-a discutat de asemenea despre diferența dintre ateroscleroză si arterioscleroza. Studii privind existența unui biomarker pentru diagnosticul de precizie a aterosclerozei care are o aplicabilitate la orice vârstă ducând la un diagnostic precoce a aterosclerozei încă din faza subclinică.

Acces cont