INFARCT-EXTREMA URGENTA !

N-am mai simtit asa ceva.... Ce-o fi? Uneori in piept ma apasa, ma striveste… Durerea se duce in umeri, in spate..... Mi-e greata! O fi vreo indigestie.?! Iar a inceput! Abia respir, parca m-ar strange cineva de gat!

Stiati ca...

  • Stiati ca infarctul miocardic (atacul de cord) si accidentul vascular sunt principalele cauze de deces in Romania ?
  • Stiati ca un pacient cu infarct are sanse MAJORE de a fi salvat si de a fi recuperat daca ajunge la spital in primele 4-6 ore de la debut ?
O campanie a Societatii Romane de Cardiologie impreuna cu:

De ce este infarctul de miocard o extrema urgenta?

1.Pentru ca infarctul este mortal ! In primele ore de la debut exista un risc major de stop cardiac si de deces !

2.Pentru ca pacientul cu infarct, aflat în stop cardiac, are mari şanse de a fi salvat de o echipă medicală bine pregatită !

3.Pentru ca aria de infarct se extinde cu fiecare minut care trece !

4.Pentru ca extinderea infarctului poate fi oprită daca trombul care a astupat artera coronară este înlaturat precoce (reperfuzia miocardică);

5. Pentru ca mortalitatea pacientilor cu infarct este foarte redusă iar evolutia lor ulterioară este net ameliorată daca reperfuzia este efectuată în primele 4-6 ore !

Downloadati PDF-ul cu informatii de aici

  Folositi aceasta aplicatie! Ea va ofera datele esentiale care sa va permita sa recunoasteti semnele unui infarct de miocard, sa actionati coerent in preajma unui pacient cu infarct si sa apelati rapid Serviciul Medical de Urgenta 112. Procedand asa puteti salva multe vieti !!!"

No Comments Yet.

Leave a comment