INFORMARE ALEGERI SRC 2017

Dragi Colegi,

In conformitate cu Statutul Societății Române de Cardiologie în acest an se va alege un nou Consiliu de Conducere al Societății.

I. Vor fi alesi:

 • Viitorul Presedinte al Societatii Romane de Cardiologie (pentru mandatul 2020-2023);
 • Vicepresedintii, Secretarul, Trezorierul; (pentru mandatul 2017-2020);
 • Presedintii Grupurilor de Lucru  (pentru mandatul 2017-2020).
  Important! Fiecare candidat va nominaliza si secretarul Grupului de Lucru. Membrii Grupului de lucru vor vota "la pachet" echipa Presedinte - Secretar pe care o agreaza.
 • Membrii Consiliului de Conducere (pentru mandatul 2017-2020) - 7 locuri

II. DEPUNEREA CANDIDATURILOR: 

- se va face prin transmiterea dosarului candidatului pe adresa alegeri@cardioportal.ro pana cel tarziu pe data 21 iunie 2017 (inclusiv). Conform statutului data limită de depunere a candidaturilor trebuie să fie cu minim 3 luni înainte de votul efectiv.

DOCUMENTELE necesare:

 • scrisoare - anunt de depunere a candidaturii;
 • CV cu fotografie a candidatului. Pentru funcția de Președinte al unui Grup de Lucru candidatul va nominaliza in scrisoarea-anunt si persoana propusa pentru functia de Secretar al Grupului de Lucru.
 • Proiectul de intentie al candidatului
 • CV al persoanei nominalizate pentru functia de secretar al unui Grup de Lucru

Comisia de validare (alcatuita din presedintele in exercitiu - Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu -, presedintele ales - Prof. Dr. Dragoș Vinereanu - și un al treilea membru al actualului Consiliu de Conducere care nu va candida) va analiza candidaturile depuse; rezultatul validării candidaturilor în conformitate cu Statutul SRC (art.22.1) va fi afisat pe  site-ul SRC  www.cardioportal.ro  incepand cu data de 25 iunie 2017.

III. CAMPANIA ELECTORALA se va deschide pe data de 26 iunie, după validarea candidaturilor. Fiecare candidat va avea libertatea de a-si sustine candidatura pana la data de 20 August 2017 orele 24:00

IV. VOTUL: 

 • Votarea candidatilor se va face incepand cu data de 21 august. Votul va fi electronic
 • Pentru functiile de viitor presedinte, vicepresedinte, trezorier si pentru cele 7 locuri de membru al Consiliului de Conducere, votul electronic se va inchide pe data de 22 septembrie la orele 14:00 (practic înainte de Adunarea Generală)
 • Pentru echipa Presedinte - Secretar al fiecarui grup de lucru, votul electronic se va inchide pe data de 21 septembrie 2017 orele 24:00 (practic inainte de Sedintele organizatorice ale celor 10 Grupuri de Lucru, ședințe care vor avea loc, în paralel, în dimineața zilei de 22 Septembrie 2017)

 

V. Rezultatele alegerilor și componența noului Consiliu de Conducere vor fi anuntate in data de 22 septembrie 2017 la Adunarea Generala a membrilor SRC.

22.1.    * Alegerea are loc la 3 ani, se face prin vot electronic, cu securizarea operatiunii asigurate de organisme independente. Se poate vota intr-un interval de 30 de zile, anuntat anterior si care poate fi prelungit prin decizia Consiliului de Conducere in cazul in care nu au votat cel putin 50% din membrii activi. Propunerile legal valabile pentru funcţiile de conducere ale S.R.C. sunt cele facute si confirmate  pină cu cel putin 90 de zile înainte de data la care urmează să se desfășoare Adunarea Generală dedicată alegerilor. Propunerile pot fi facute de orice membru cu drept de vot; daca au fost acceptate in scris de candidatul propus, ele vor fi afisate  pe site-ul S.R.C. Preşedintele, Preşedintele care urmează, Vice-preşedinţii, Secretarul si Trezorierul nu pot fi aleşi decât pentru un singur mandat de 3 ani, al funcţiei respective în cadrul activităţii sale la S.R.C. Un membru al SRC nu poate fi decat o singura data presedinte al unui GL, maxim la 2 GL dar nu succesiv.