Ministrul Sănătăţii – apel către Camera Deputaţilor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, joi, către Camera Deputaţilor să nu permită o "relaxare" a legii antifumat, deoarece această măsură "nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătăţii publice".

"Pe lângă măsuri restrictive, societatea noastră trebuie să aducă şi sprijin, deci trebuie să facem ceva concret. Pentru că am amintit măsuri restrictive şi pentru că am spus că trebuie să facem ceva concret, mă simt obligat, în calitate de ministru al Sănătăţii, să fac un apel către Camera Deputaţilor, care este camera decizională în problema schimbării prevederilor legii care interzice fumatul în spaţii publice", a afirmat ministrul, la conferinţa "2035 - Prima generaţie fără tutun a României", care are loc la Palatul Cotroceni.

Ministrul Voiculescu a apreciat că amendamentele recent propuse la legea antifumat sunt "un atentat la sănătatea tuturor cetăţenilor, indiferent că sunt angajaţi sau angajatori, clienţi sau personal de deservire, copii sau adulţi".

"Comisia de sănătate din Senat, repet Comisia de sănătate din Senat, a propus amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spaţiu închis. Singura condiţie este ca respectivul spaţiu să fie inscripţionat, nu dedicat. Special trebuie să fie doar inscripţionat cu destinaţia 'Pentru fumat'", a detaliat el.