Societatea Romana de Cardiologie (SRC),un program strategic pentru urmatorii 3 ani

Noul presedinte al Societatii  Romane de Cardiologie ( SRC), dr Gabriel Tatu-Chitoiu, a anuntat ca obiectivul Nr. 1 al Societatii este scaderea mortalitatii provocata de bolile cardiovasculare.

In urmatorii trei ani, Societatea isi propune sa contribuie, prin expertii sai, atat la identificarea cauzelor care conduc la o mortalitate cardiovasculara atat de mare in tara noastra, cat si la identificarea si implementarea solutiilor care pot conduce la ameliorarea acestei situatii.

Intreaga activitate se va baza pe contributia celor Zece Grupuri de Lucru ale SRC, pe conlucrarea permanenta cu Fundatia Romana a Inimii, condusa acum de Conferentiar Dr. Mircea Coman, si pe parteneriatele pe care le-a creat deja sau care vor fi create in viitorul imediat cu organizatii profesionale, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si cu alte structuri administrative.

“Aceasta strategie este impusa de realitatile noastre. Concret, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania, 60% dintre romani decedand printr-o astfel de boala. Prin comparatie, media tarilor europene este de 46%. Strategia noastra, pentru urmatorii 3 ani, va fi de tip  Cardiologie aplicata, prin acesta intelegandu-se implicarea activa a Societatii de Cardiologie in deciziile de politica sanitara, dedicate ameliorarii starii de sanatate cardiovasculara a populatiei Romaniei” – declara Dr. Gabriel Tatu-Chitoiu”.

Pentru următorii trei ani prevenția bolilor cardiovasculare este un obiectiv prioritar pentru SRC. Toate acțiunile în acest sens vor fi înscrise în cadrul unui program intitulat “Totul pentru inima ta”.