“Solutii pentru pacientul hipertensiv” – un webinar gratuit care dezbate o problema de sanatate publica

Unul din trei adulti sufera de hipertenesiune arteriala, iar prevalenta a crescut si creste o data ce noi inaintam in varsta.

Daca, la categoria de varsta 20-30 de ani, prevalenta hipertensiunii arteriale este aproximativ 1 din 10, odata ce depasim varsta de 50 de ani, prevalenta hipertensiunii arteriala este de 5 din 10 dintre pacientii nostrii. Acest lucru are o alta nota deosebit de importanta prin faptul ca numarul de decese anuale produse de hipertensiune este in crestere.

La nivel mondial, numarul de decese datorata hipertensiunii pe an este de peste 9 milioane, motiv pentru care se considera ca hipertenesiunea arteriala este o problema de sanatate publica.

Medicii cardiologi pot accesa o serie de cursuri si webinarii gratuite, puse la dispozitie de Societatea Romana de Cardiologie. Printre acestea si “Solutii pentru pacientul hipertensiv”.

Cursul “Solutii pentru pacientul hipertensiv” este un curs creditat cu 6 puncte EMC. Acest program de studiu online, contine, printre altele, dezbateri despre: HTA - factor de risc major pentru MT CV, pardox triplu al HTA,HTA la tineri, blocada RAAS si progresia albuminuriei, HTA pseudo-rezistenta sau asocieri de medicamente.

Moderatorul acestui webinar este prof. dr. Daniela Bartos -  Medic sef al Sectiei Medicala I de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca , medic primar cardiolog, iar speakerii sunt: conf. dr. Ruxandra Jurcut -  Spitalul Clinic Fundeni, sef de lucrari UMF Bucuresti, medic primar cardiolog si prof. dr. Elisabeta Badila - Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, medic specialist cardiolog.

Cursul “Solutii pentru pacientul hipertensiv” are o durata de o ora si 37 de minute, iar examenul are un timp maxim de 30 de minute.