Vicepresedintele Societatii Romane de Cardiologie este viitorul Presedinte al Asociatiei Europene de Imagistica Cardiovasculara

Conf. Dr. Bogdan Alexandru Popescu, vicepresedintele Societatii Romane de Cardiologie, a castigat alegerile pentru presedintia Asociatiei Europene de Imagistica Cardiovasculara (EACVI), parte a Societatii Europene de Cardiologie.

Este pentru prima data cand un medic din Europa de Est castiga presedintia Asociatiei Europene de Imagistica Cardiovasculara (asociatia numara aproape 5000 de membri in prezent) si este cea mai inalta functie ocupata de un cardiolog roman intr-o organizatie europeana.

“Este o mare onoare, dar si o mare provocare. Voi incerca sa contribui in continuare la dezvoltarea EACVI prin imbunatatirea utilizarii imagisticii cardiace in Europa. Cred ca nu este doar un succes personal, ci si o recunoastere a valorii scolii din care provin, a laboratorului si Clinicii de la Fundeni, a Societatii Romane de Cardiologie in ansamblu”, a declarat Conf. Dr. Bogdan Alexandru Popescu.

Cardiologul roman, care a fost trezorier al EACVI in ultimii doi ani, va fi presedintele EACVI in perioada 2016 - 2018.

La doar 47 de ani, Conf. Dr. Bogdan Alexandru Popescu este unul dintre cei mai cunoscuti cardiologi romani, fiind ales in functii de conducere in cele mai importante structuri profesionale europene.

Are un interes particular pentru imagistica in cardiologie si indeosebi pentru ecocardiografie si folosirea acestor metode pentru ameliorarea diagnosticului cardiologic si a calitatii tratamentului.

A contribuit ca fondator la crearea laboratorului de ecocardiografie Euroecolab de la Fundeni, primul laborator din Romania care a obtinut acreditarea Asociatiei Europene de Ecocardiografie.

A fost de asemenea implicat direct in scrierea de ghiduri europene de cardiologie si de imagistica, inclusiv prin coordonarea scrierii a doua astfel de documente europene.

Alegerea medicului roman ca presedinte EACVI poate deschide noi oportunitati pentru cardiologia romaneasca, legate de activitati educationale si de cercetare, precum si de prezenta cardiologilor romani in programul Congresului European de Ecocardiografie EuroEcho Imaging, cel mai important din lume in domeniu.