Activitate stiintifica

Inca de la inceput, Centrul de Cardiologie Iasi a fost angrenat in activitatea didactica de pregatire a studentilor si a medicilor rezidenti in cardiologie, majoritatea medicilor fiind si cadre didactice ale Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa" din Iasi. In timp, activitatea de pregatire a rezidentilor s-a extins, pe langa rezidentii de cardiologie fiind inclusi si rezidenti din alte specialitati care efectueaza stagii speciale de pregatire in cardiologie, aceasta institutie fiind preferata altor servicii de cardiologie din Iasi.

In cei 7 ani de functionare, colectivul de medici din Centrul de Cardiologie elaborat un important numar de articole si lucrari stiintifice, cu numeroase participari la manifestari stiintifice.

Se remarca in mod deosebit cartea "Tratamentul rational al bolilor cardiovasculare" elaborata de Prof.dr. Catalina Arsenescu si Prof.dr. George I.M. Georgescu. Cartea s-a dovedit a fi un instrument valoros pentru practica cardiologica cotidiana si a devenit un adevarat ghid modern si pragmatic de tratament al bolilor cardiovasculare, fiind de nelipsit in biblioteca oricarui medic internist sau cardiolog. A fost apreciata cu Premiul special pentru cea mai buna carte universitara a anului 2001 de catre Colegiul Medicilor din Romania.

In decursul celor 7 ani de activitate Centrul de Cardiologie Iasi a fost vizitat de numeroase personalitati ale cardiologiei si chirurgiei cardiace romanesti si internationale, care au fost impresionate de progresele importante facute de catre aceasta institutie. Marturie in acest sens sunt insemnarile facute in Cartea de Onoare a Centrului de Cardiologie de mari personalitati, precum Alain Carpentier, Josep Brugada, Steven Robiceck. S-au dezvoltat relatii de colaborare cu spitale si universitati din strainatate, ceea ce a permis efectuarea unor stagii de pregatire in strainatate a medicilor din cadrul Centrului de Cardiologie.

In cadrul acestei sectiuni puteti consulta: