INFARCT-EXTREMA URGENTA !

N-am mai simtit asa ceva.... Ce-o fi? Uneori in piept ma apasa, ma striveste… Durerea se duce in umeri, in spate..... Mi-e greata! O fi vreo indigestie.?! Iar a inceput! Abia respir, parca m-ar strange cineva de gat!

Stiati ca...

  • Stiati ca infarctul miocardic (atacul de cord) si accidentul vascular sunt principalele cauze de deces in Romania ?
  • Stiati ca un pacient cu infarct are sanse MAJORE de a fi salvat si de a fi recuperat daca ajunge la spital in primele 4-6 ore de la debut ?
O campanie a Societatii Romane de Cardiologie impreuna cu:

Ce se va intampla cu pacientul dupa ce va fi internat

1.După internare, pacientul va continua sa fie monitorizat la fel ca pe ambulanţă;

2.Obiectivul major după internare este dezobstrucţia arterei coronare trombo-zate şi reluarea fluxului prin această arteră (reperfuzia coronară).Trombul care a ocluzionat (astupat) artera coronară poate fi înlăturat prin una dintre următoarele două modalităţi:

a). introducerea pe o arteră de la mână / de la picior a unui cateter care este ghidat, sub control radiologic, până în artera coronară trombozată. La acest nivel, trombul poate fi aspirat sau poate fi străpuns cu cateterul. Astfel, fluxul de sânge se va relua (reperfuzie coronariană). După înlăturarea trombului, stenoza coronarei va fi dilatată şi se va monta un dispozitiv metalic, denumit STENT, care va împiedica reapariția stenozei. Această tehnică este denumită ANGIOPLASTIE CORONARIANĂ. Aceasta este metoda standard;

b). prin administrarea unor substanțe trombolitice (care topesc trombul). Acest tratament se numeşte TROMBOLIZĂ.

 

Descarcati informatiile in format PDF aici

  Folositi aceasta aplicatie! Ea va ofera datele esentiale care sa va permita sa recunoasteti semnele unui infarct de miocard, sa actionati coerent in preajma unui pacient cu infarct si sa apelati rapid Serviciul Medical de Urgenta 112. Procedand asa puteti salva multe vieti !!!"

No Comments Yet.

Leave a comment