Programe SRC

IN ATENTIA CELOR INTERESATI

Consiliul de Conducere al Societatii Romane de Cardiologie

Mandatul 2017-2020

Raportul Presedintelui

 

 1. Castigarea competitiei organizate de catre Ministerul Fondurilor Europene cu programul “Totul pentru Inima Ta!” (cca. 25 milioane Euro), primul program national de screening si preventie al bolilor cardiovasculare din Romania.
 2. Castigarea competitiei organizate de catre Societatea Europeana de Hipertensiune pentru campania “Măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!”.
 3. Introducerea unui program naţional de finanţare a dotarii USTACC-urilor incluse in actiunile prioritare ale MS (finantare prin Banca Mondiala).
 4. Re-structurarea registrelor principalelor boli şi proceduri din domeniul cardiologiei prin implementarea modelului registrelor suedeze in Romania (program in derulare), inclusiv prin aplicatia SRC la proiectul EuroHeart, derulat de catre Societatea Europeana de Cardiologie.
 5. Stimularea pregatirii in specialitatea cardiologie prin: (1) refacerea curriculei pentru atestatele in cardiologie; (2) revizuirea tematicii si a bibliografiei examenului de specialitate; (3) introducerea “Caietului de Monitorizare a pregatirii rezidentului in Cardiologie”.
 6. Finalizarea proiectului “Manualul de Cardiologie al SRC” (91 autori; 1026 de pagini), prima carte de cardiologie editata la nivel national.
 7. Sustinerea tinerilor cardiologi prin: (1) restructurarea si eficientizarea Clubului Tinerilor Cardiologi; (2) continuarea initiativelor “Bursa SRC”, Scoala de Vara a tinerilor cardiologi, etc; (3) sustinerea participarii tinerilor cardiologi la congresele internationale; (4) continuarea programului de premiere a cercetarii stiintifice.
 8. Cresterea vizibilitatii SRC la nivel national prin: (1) organizarea a 15 conferinte de presa (6 in Parlamentul Romaniei) si a peste 40 de interviuri; (2) proiecte comune cu MS si MEC (inclusiv in cadrul programului “Scoala ALTFEL”; (3) initiative legislative (anti-fumat; sporuri; proceduri aprobare medicamente inovative; etc.); (4) campanii de constientizare (mesaje in mass-media, incluzand televiziunile principale; HF Awareness Day, etc.).
 9. Cresterea vizibilitatii SRC la nivel international prin: (1) cresterea implicarii in cadrul Societatii Europene de Cardiologie (ESC) (cresterea numarului de reprezentanti cu drept de vot); (2) cresterea importanta a implicarii in cadrul Congresului ESC (sesiuni comune cu SRC); (3) contributia SRC la ESC Atlas of Cardiology & ESC Cardiovascular Realities, precum si la EAPCI Atlas; (4) sesiuni stiintifice comune cu American Heart Association.
 10. Sustinerea existentei pe piata a medicamentelor de uz cardiologic: (1) obtinerea Autorizatiei de Punere pe Piata (APP) pentru adenozina, sulfat de magneziu; (2) prelungirea APP pentru NTG i.v., amiodarona, etc.; (3) sustinerea rambursarii ticagrelor, NOAC (rivaroxaban, apixaban), sacubitril/valsartan, alirocumab; (4) sustinerea prescrierii de catre cardiologi a medicatiei anti-hiperglicemice cu efect cardiologic (SGLT2i) (in derulare discutiile cu MS si CNAS).
 11. Re-organizarea structurii si a programului stiintific (noi sesiuni, noi modalitati de prezentare, etc.) al Conferintei de Primavara a SRC si a Congresului National de Cardiologie.
 12. Re-organizarea CARDIOPORTAL (400.000 vizitatori in ultimul an! – in special pagina pentru pacienti si ghidurile ESC) si CARDIO TV SRC; transformarea “InfoCard” in “newsletter” lunar al SRC.
 13. Traducerea si editarea “Ghidurilor ESC”, oferit participantilor la Conferinta de Primavara; editarea “Actualitati in Cardiologie”, oferit participantilor la Congresul National; promovarea Revistei Romane de Cardiologie “on-line”.
 14. Renovarea sediului SRC; noua organigrama a SRC, cu infiintarea postului de Director Executiv, contract de consultanta juridica si expert contabil; program de stimulare a filialelor; modificari ale Statutului SRC pentru eficientizarea activitatii societatii.
 15. Cresterea numarului de membri de la 1818 la 2417.

 

Raportul consiliului de conducere al SRC pentru mandatul 2014 – 2017 Descarcati de aici

In cadrul acestei sectiuni puteti consulta: