Ateroscleroza si Aterotromboza

Grupul de lucru de Ateroscleroza si Aterotromboza are ca domeniu principal de interes depistarea precoce a aterosclerozei subclinice, clarificarea mecanismelor dezvoltarii placii de aterom si ale imbatranirii vasculare,  si interventia asupra factorilor de risc declansatori, cu scopul de a incetini progresia aterosclerozei si a creste calitatitatea vietii si a sperantei de viata.

Ne propunem: dezvoltarea de proiecte și colaborări interdisciplinare pentru studiul afectării aterosclerozei sublcinice ca prim pas în boala cardiovasculară manifestă- cu aplicabilitate științifică și clinică directă pentru dezvoltarea de noi terapii în acest domeniu; dezvoltarea colaborării cu toate grupurile de lucru din cadrul Societății Romane de Cardiologie, continuarea colaborarii cu Societatea Europeana de Ateroscleroza si  Societatea Europeana de Cardiologie; continuarea și dezvoltarea cursurilor educaționale pentru membrii grupului de lucru, cât și pentru alți medici cardiologi sau de alte specialități interesați de ultimele noutați în domeniul cardiologiei; implicarea directă a colegilor rezidenți și tinerilor specialiști în activitatea grupului de lucru; implementarea ghidurilor Societatii Europene de Cardiologie in practica medicala din Romania.

Pentru informatii suplimentare ne gasiti la adresa de mail: glateroscleroza@yahoo.com sau pe pagina de Facebook Ateroscleroza si Aterotromboza

De ce sa devin membru al Grupului de Lucru de Ateroscleroza si Aterotromboza?

 • In grupul nostru se pot dezvolta subiecte ce au legătura cu majoritatea domeniilor din cardiologia moderna: cercetare fundamentala, prevenție cardiovasculara, boala coronariana, hipertensiune arteriala, imagistica cardiovasculara, tulburari de metabolism si boala cardiovasculara, afectarea cardiovasculara din bolile de sistem.
 • Stimulam si încurajam proiecte de cercetare din domeniul: aterosclerozei subclinice, evaluarea funcției arteriale, elasticitatii vasculare, îmbătrânirii arteriale, histologiei virtuale, dorim sa colaboram cu medici din toate specialitatile si cu cercetători din alte domenii.
 • Dorim sa incurajam medicii tineri din centre universitare diferite sa colaboreze intre ei si sa-si dezvolte experienta clinica si pe cea din domeniul cercetarii si publicisticii cardiovasculare.

 

Presedinte
Dr. Roxana RIMBAS
medic primar cardiologie, conferentiar universitar
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
E-mail: roxanasisu@gmail.com

 

 

Secretar
Dr. Ovidiu MITU
medic primar cardiologie, sef de lucrari
Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" Iasi
Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Spiridon" Iasi
E-mail: mituovidiu@gmail.com

Nucleele Grupului de Lucru:

 1. Ateroscleroza subclinica, rigiditate arteriala, remodelare vasculara: Prof. Dragos Vinereanu, Prof. Florin Mitu, Dr. Mircea Iurciuc, Dr. Stefania Magda
 2. Aterotromboza: Prof. Daniel Lighezan, Dr. Andrea Ciobanu; Conf. Ciprian Rezus
 3. Leziunile arteriale complexe: Prof Gheorghe A Dan, Prof. Radu Iliescu, Conf. Corina Dima-Cozma
 4. Imagistica placii de aterom, histologia virtuala si markeri: Prof. Anca Campean; Dr. Stefania Magda
 5. Ateroscleroza in viziunea interdisciplinara: diabet, nefrologie, neurologie,: Prof. Dan Gaita, Prof. Marius Vintila, Prof. Adrian Covic
 6. Colaborare cu tinerii medici: Dr. Stefania Magda, Dr Emilia Dana Smărăndița Man (Baibață), Ovidiu Mitu
 7. Colaborare internationala: Prof. Dan Gaita
 8. Cercetare fundamentala: Prof. Danina Munteanu, Prof. Maria Puiu
 9. Pagina de Facebook: Dr. Dana Băibâța, Dr. Miruna Stefan

In cadrul acestei sectiuni puteti consulta: