Scop si activitate

CURSURI PROPUSE
- 2015-2016 – cursuri cu tema Imagistica in cardiomiopatii (Bucuresti, Iasi, Timisoara);
- 2016-2017 – cursuri cu tema  Cazuri dificile in imagistica cardiovasculara;
- implicare directa in organizarea simpozionului international Cardiomiopatia hipertrofica (Sibiu, 9 mai 2015);
- continuarea cursurilor precongres de Doppler tisular si Doppler vascular.

ALTE ACTIVITATI EDUCATIONALE
Obiectiv: standardizarea, completarea si largirea pregatirii cardiologilor in diferitele modalitati de imagistica cardiovasculara

Activitati:
- pagina GL pe site SRC, platforma e-learning SRC: publicare de cazuri interesante de imagistica, link-uri catre resurse EACVI.
- ECOFORUM: newsletter trimestrial cu articole din domeniul ecocardiografiei, relatari de la congrese de specialitate, interviuri, agenda de evenimente.
- comunicare directa activa cu membrii GL prin mailing list-ul existent deja:
o    trimitere invitatii la evenimente specializate.
o    trimitere periodica a newsletter-ului ECOFORUM.
o    consultare pe diverse teme, sondaje publicate in ECOFORUM.
- participare anuala a cel putin unui membru al GL ca lector la scoala de vara a tinerilor cardiologi pentru a completa formarea tinerilor in domeniul imagisticii cardiovasculare.
- colaborare cu Clubul Tinerilor Cardiologi si Clubul 35 al EACVI.
- elaborarea unor protocoale si buletine de raportare standard de ecografie cardiaca pentru utilizare standardizata in laboratoarele din Romania.

ALTE ACTIVITATI  PROPUSE
- CERCETARE:
o    promovarea activitatii de cercetare stiintifica medicala in imagistica cardiaca.
-    se fundamenteaza pe o baza extrem de solida, deoarece din numarul mare de membri exista numerosi cercetatori in domeniul imagisticii cardiovasculare, in special ecocardiografie dar si alte modalitati, cu experienta si vizibilitate internationala excelenta.
-    prin incurajarea crearii de retele nationale de cercetare cu implicarea laboratoarelor de ecocardiografie acreditate european.
o    dezvoltarea relatiilor de colaborare internationala: participare nemijlocita in activitatea EACVI, invitatii bilaterale conferinte, colaborari in registre etc.
o    incurajarea si consilierea membrilor GL pentru a participa la programele de sprijinire a cercetarii ale SRC, ESC si EACVI, cu anuntarea din timp a  oportunitatilor

- REGISTRE:
o    Registrul national de Cardiomiopatii Genetice (avand pentru inceput ca subregistre Noncompactare miocardica, Cardiomiopatie Fabry)
o    Sustinerea registrului de Cardiomiopatie Hipertrofica (sub coordonarea Prof. Dr. Eduard Apetrei).

- IMPLICARE PENTRU PACIENTI
o    obtinerea rambursarii CNAS a rezonantei magnetice cardiace pentru anumite indicatii.
o    GL va pregati si publica pliante de explicare a tehnicilor imagistice (ecografie transtoracica, ecografie transesofagiana, ecocardiografie de stres, RM cardiac, angio CT coronarian).

In cadrul acestei sectiuni puteti consulta: