Rapoarte si documente

Raport de activitate

In anul 2011 grupul de lucru de insuficienta cardiaca a organizat cursul itinerant ‘Decizii dificile in insuficienta cardiaca’ la Bucuresti in 4 februarie, la Constanta in 8 aprilie si 14 octombrie la Tg.Mures. Directorii cursului au fost Prof.Dr. Cezar Macarie si Dr.Ovidiu Chioncel.Toate cursurile s-au bucurat de real succes avand parte de un mare numar de participanti medici specialisti si de medicina generala.

Intre 7-9 mai la Brasov s-a desfasurat Conferinta Nationala a Grupurilor de Lucru. La aceasta importanta manifestare stiintifica grupul de lucru de IC a organizat 4 sesiuni:
O sesiune de presentari de caz ‘3 cazuri cardiochirurgicale comentate’ moderata de Prof.Dr.C.Macarie si Dr.H.Moldovan, sesiunea ‘Rezerva contractila in insuficienta cardiaca’ moderata de Prof.Dr.R.Capalneanu si Dr.O.Chioncel, sesiunea ’Consideratii anatomoclinice in insuficienta cardiaca’ moderata de Dr.O.Chioncel, Prof.Dr.D.Vinereanu, Dr.H.Moldovan, Prof.D.Deleanu, si sesiunea ‘Insuficienta cardiaca acuta post IMA’ moderata de Prof.C.Macarie si Prof.Dr.D.Deleanu.
Sesiunile au fost primite cu  real interes si au generat discutii interesante atat din partea moderatorilor cat si din partea participantilor.

Intre 21-24 mai s-a desfasurat Congresul de Insuficienta cardiaca la Goteborg, Suedia. Grupul de lucru de IC a fost reprezentat de presedintele sau Dr.Ovidiu Chioncel, de Prof.Dr. C.Macarie alaturi de medici din toate centrele universitare din tara.
Intre 27 si 31 august Parisul a gazduit Congresul European de Cardiologie. Grupul de lucru de IC a participat prin reprezentanti la intalnirea investigatorilor din Registrul European Permanent de Insuficienta cardiaca. Activitatea romaneasca a fost apreciata in mod deosebit atat prin numarul de pacienti cat si prin corectitudinea datelor inregistrate.

Intre 29 septembrie-1octombrie s-a desfasurat la Sinaia Congresul National al Societatii Romane de  Cardiologie. Grupul de lucru de IC a avut o activitate bogata in cadrul acestui impotant eveniment. In prima zi de congres, reuniunea grupului a  avut ca scop prezentarea activitatii anuale si alegerea noii conduceri. Dr.O.Chioncel a prezentat raportul de activitate din care a reiesit activitatea bogata a grupului atat in domeniul cercetarii cat si in domeniul educatiei medicale dupa care a organizat alegerea noului presedinte al grupului de lucru. A fost ales cu unanimitate de voturi Prof.Dr.Dragos Vinereanu. Presedintele desemnat a numit secretarul grupului de lucru in persoana D-nei Dr. Ruxandra Christodorescu.
Au urmat o serie de sesiuni deosebit de interesante dupa cum urmeaza; ‘Provocari diagnostice si terapeutice in IC cronica cu FE scazuta’, IC cu FE pastrata’ o sesiune comnuna GL de insuficienta cardiaca- Societatea Americana de Insuficienta Cardiaca ‘Imbunatatirea evolutiei pacientilor cu insuficienta cardiaca acuta’, si o masa rotunda ‘Insuficienta cardiaca acuta post infarc miocardic’.

In cadrul acestei sectiuni puteti consulta: