Sectiune dedicata pacientilor

Articole redactate de membrii Societatii Romane de Cardiologie

Boli cardiovasculare

Insuficienta cardiaca

MEDICUL ȚI-A SPUS CĂ SUFERI DE INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ? Află mai multe despre boala ta!

» Citeste mai mult

Infarctul

Infarctul miocardic (atacul de cord) si accidentul vascular sunt principalele cauze de deces in Romania. Recunoscut la timp un pacient cu infarct are sanse MAJORE de a fi salvat si de a fi recuperat daca ajunge la spital in primele 4-6 ore de la debut.

» Citeste mai mult

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arterială este cel mai raspândit factor de risc cardiovascular. În ciuda faptului că de cele mai multe ori ea nu dă simptome, aveţi un risc mult mai mare să suferiţi un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral dacă aveti valori mari ale tensiunii arteriale.

» Citeste mai mult

fibrilatia-atrialaFibrilatia atriala

Fibrilatia atriala reprezinta un ritm neregulat si adesea rapid al inimii, care poate creste riscul de accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau alte complicatii legate de inima.

» Citeste mai mult

Disecția de aortă

Pereții aortei se pot deteriora în timp din cauza unui stil de viață nesănătos. Ei se îngroașă și devin rigizi, existând riscul să se rupă fara sa se dilate in prealabil.

» Citeste mai mult

Boala arterială periferică

Când arterele se îngustează prea mult, nu mai circulă suficient sânge prin ele şi astfel organele nu sunt irigate corespunzător. Cel mai des afectate sunt membrele inferioare, si in special picioarele.

» Citeste mai mult

Tromboza venoasă

Atunci când sângele stagnează în vene, mai ales la nivelul membrelor inferioare, există riscul să apară un cheag de sange (denumit in termeni medicali "tromb").

» Citeste mai mult

Trombembolism pulmonar

Trombembolismul pulmonar consta in prezența unui cheag de sânge în arterele mari (numite arterele pulmonare) care leagă inima de plămâni.

» Citeste mai mult