Colesterolul crescut

Colesterolul crescut

Colesterolul reprezintă un anumit tip de grăsimi care se regăseşte în sânge. Aveţi nevoie de o anumită cantitate de colesterol pentru buna funcţionare a celulelor corpului dumneavoastră şi pentru a produce hormoni importanţi. Cu toate acestea, în cazul în care există prea mult colesterol în sânge, acesta se depune pe peretele interior al arterelor, determinând formarea plăcilor de aterom. Ca urmare a acestei „construcţii”, arterele se îngustează – procesul fiind numit rigidizarea arterelor sau ateroscleroză.

În cazul în care o arteră care furnizează sânge inimii este complet blocată, muşchiul cardiac se necrozează (moare) – infarct sau atac de cord. În cazul în care o arteră din creier este complet blocată, se produce un accident vascular cerebral.

De ce este important nivelul de colesterol din sânge? Prezenţa unui nivel ridicat de colesterol în sânge reprezintă unul dintre factorii de risc cardiovascular majori şi, în acelaşi timp, măreşte şansele de apariţie a bolilor de inimă.

Una dintre cele mai bune metode de a preveni bolile cardiovasculare constă în menţinerea colesterolului în limite normale.

In continuare, cititi si:

» De ce este colesterolul crescut este un factor de risc cardiovascular?