Fibrilatia atriala

Care este tratamentul fibrilatiei atriale?

Fibrilatia atriala va poate afecta calitatea vietii si va poate impiedica sa faceti activitatile obisnuite, de zi cu zi. In functie de cat de grave sunt simptomele, medicul va poate recomanda medicamente, sau chiar unele proceduri interventionale sau chirurgicale pentru a mentine inima intr-un ritm normal. Medicul dumneavoastra va decide cel mai bun tratament in funcție de cat de grave sunt simptomele, de cauza care a dus la aparitia bolii (daca este cunoscuta) si de durata episodului de fibrilatie atriala.

Medicul va poate administra medicamente pentru a aduce ritmul inimii inapoi la normal (procedura numita cardioversie) sau pentru a incetini ritmul inimii. Uneori insa medicii pot incerca sa readuca la normal ritmul inimii cu ajutorul unui soc electric. De asemenea, medicul dumneavoastra s-ar putea sa va recomande medicamente anticoagulante pentru a impiedica formarea cheagurilor de sânge.

Adresati-va medicului dumneavoastra in mod regulat pentru a va monitoriza ritmul si frecventa inimii daca sunteti in fibrilatie atriala!


Primul pas este să vă informați despre boala dumneavoastră!

Tratament si preventie in fibrilatia atriala