Stressul

Cum pot reduce nivelul de stress?

Există metode prin care puteţi să vă scădeţi nivelul de stress pe care îl resimţiţi:

  • Începeţi un program de exerciţii fizice şi încercaţi să includeţi mai multă mişcare în fiecare zi; mişcarea este cel mai important lucru pe care îl puteţi face pentru a vă reduce nivelul de stress;
  • Reduceţi cantitatea de cafea pe o consumaţi. Cafeaua contine cofeină, care vă poate da o senzaţie de agitaţie. Dacă constataţi că după ce beţi cafea deveniţi anxios sau agitat, încercaţi să consumaţi mai puţină.
  • Vorbiţi cu familia şi cu prietenii dumneavoastră despre problemele prin care treceţi. Ei vă pot ajuta să treceţi peste acestea.
  • Încercaţi să vă găsiţi o ocupaţie plăcută care să vă ajute să vă deconectaţi de la problemele dumneavoastră. Puteţi să citiţi, să ascultaţi muzică, să mergeţi la plimbări, să jucaţi tenis sau lucrati in gradina.
  • O altă sugestie ar fi să vă luaţi un animal de companie. Astfel, veţi avea tot timpul o ocupaţie. Mai mult decât atât, persoanele care au în grijă animale de companie susţin că au un nivel de stress mult mai scăzut decât persoanele fără animale de companie.
  • Este important să aveţi parte atât de un program regulat de somn. Majoritatea persoanelor au nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn pe noapte. Vă va fi mult mai uşor să adormiţi dacă vă impuneţi un program cu o oră de culcare şi o oră de trezire. Ca să adormă mai uşor, majoritatea persoanelor susţin că cititul în pat înainte de culcare îi ajută.