Insuficienta cardiaca

Cauzele insuficienței cardiace. Oare sunt la risc?

Insuficiența cardiacă este ultima stație în evoluția tuturor bolilor cardiovasculare. Practic, orice boală a inimii, indiferent de mecanismul ei și de simptomele ei inițiale, va ajunge să se complice cu insuficiență cardiacă în lipsa tratamentului.

Dacă știți că aveți o boală de inimă, atunci sunteți la risc de a face în viitor insuficiență cardiacă. Infarctul, bolile valvelor inimii, chiar și banala hipertensiune arterială, toate sunt suferințe care afectează cordul în timp și îl fac să-și piardă capacitatea de a-și îndeplini funcția de pompă.


Prevenția și tratamentul precoce sunt cele mai bune arme

Singurul mod de a evita această boală este să respectați tratamentul prescris de medicul dumneavoastră cardiolog. Cu siguranță veți fi sfătuit și să renunțați la fumat, să mancați sănătos și să faceți miscare. Dacă ați primit o rețetă de medicamente, trebuie să le luați constant și corect. Dacă boala dumneavoastră este una gravă, precum infarctul, este posibil să vi se recomande tratamente complexe, precum implantarea unui stent sau operația de by-pass. Oricare ar fi situația în care vă aflați, urmați indicațiile medicului dumneavoastră.

În lipsa tratamentului, inima va suferi tot mai mult. În timp, oricare ar fi fost boala inițială, veți resimți senzația de sufocare și retenția de apă, simptomele principale ale insuficienței cardiace. Prin urmare, pentru a nu avea de suferit mai târziu din cauza insuficienței cardiace, respectați indicațiile cardiologului.

In aceasta filmare, dr. Mariana Barbu va explica pe scurt cauzele insuficientei cardiace

In continuare, cititi si:

» Cum se diagnostichează insuficiența cardiacă?